Saxion webmail

saxion-webmailVol je een opleiding op Hogeschool Saxion? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met ‘Saxion Webmail’. Alle studenten van Saxion krijgen een eigen e-mailadres, waarmee ze kunnen mailen naar medestudenten en docenten. Met een eigen Saxion e-mailadres kunnen studenten privé-zaken en schoolzaken strikt gescheiden houden.
Hoe werkt Saxion webmail?

Hogeschool Saxion heeft een aparte webmail-omgeving ontwikkeld waarop studenten via de website in kunnen loggen op hun Saxion webmail. In deze webmail-omgeving kunnen studenten met hun e-mailadres/gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Deze gegevens hebben studenten van Saxion als het goed is per mail of per post ontvangen.

Inloggen op Saxion webmail

Ga naar Saxion webmail, dit kan via deze link: https://webmail.saxion.nl
Log vervolgens in met jouw Saxion e-mailadres en wachtwoord en klik vervolgens op de knop ‘inloggen’.Saxion webmail instellen op iPhone

Het is handig als je jouw Saxion webmail ook kunt ontvangen op jouw eigen iPhone. Dan heb je jouw e-mail altijd binnen handbereik en loop je nooit het risico dat je mailtjes over het hoofd ziet.

 1. Mail, Contacten en Agenda
  Ga op jouw iPhone naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Mail, contacten en Agenda’.
 2. Nieuw account aanmaken
  Klik in het scherm wat volgt op ‘Nieuwe account’. Klik vervolgens op ‘Microsoft Exchange’.
 3. E-mailgegevens
  Vul vervolgens jouw Saxuib e-mailadres en wachtwoord in. Hieronder staat nog een extra veld met een beschrijving voor jouw nieuwe aangemaakte e-mailadres. Zet hierin ‘Saxion e-mailadres’. Door deze beschrijving kun je jouw Saxion mailadres gemakkelijk terugvinden.
 4. Exchange account
  In de stap dat volgt kun je aangeven welke onderdelen je wilt synchroniseren met jouw iPhone. Hierbij heb je de keuze uit Mail, Contacten en Agenda.

Saxion webmail wachtwoord vergeten

Krijg je een foutmelding als je probeert in te loggen op jouw webmail? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk jouw wachtwoord vergeten. Via de website van Saxion kun je snel en gemakkelijk jouw wachtwoord opvragen en veranderen.

Klik op deze link om jouw wachtwoord voor webmail op te vragen.
Via het ‘wachtwoord vergeten’ formulier kun je op basis van jouw studenten ID en bijbehorende e-mailadres een nieuw wachtwoord opvragen.

Een reactie plaatsen