HvA webmail

hva-webmail
Als je student bent bij de Hogeschool van Amsterdam, krijg je te maken met een studenten e-mailadres. Met dit e-mailadres kun je snel en gemakkelijk e-mailen en communiceren met docenten en medestudenten.

Met dit HvA e-mailadres kun je privé-zaken en mail van school gescheiden houden.
Hoe werkt HvA webmail?

Om gebruik te kunnen maken van HvA webmail, heb je een e-mailadres nodig met een wachtwoord. Deze heb je als het goed is per post of per mail van de Hogeschool van Amsterdam gekregen.

hva-webmail-inloggenInloggen op HvA webmail

Ga naar http://email.hva.nl en vul in het formulier jouw mailadres en wachtwoord in. Het e-mailadres bestaat uit jouw HvA-ID i.c.m. de ..@hva.nl extensie.

Klik na het invullen op de knop ‘Aanmelden’. Je wordt nu doorgestuurd naar het postvak van jouw HvA mail.

HvA webmail instellen op iPhone

Je wilt natuurlijk altijd en overal gebruik kunnen maken van jouw HvA webmail. Hiervoor is het handig dat je jouw webmail kunt instellen op jouw iPhone. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Mail, Contacten en Agenda
  Ga op jouw iPhone naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Mail, contacten en Agenda’. Deze optie staat ongeveer in het midden van de lijst met instellingen.
 2. Nieuw account
  Klik in het scherm wat volgt op ‘Nieuwe account’. Klik vervolgens op ‘Microsoft Exchange’.
 3. E-mailgegevens
  Vul in het formulier vervolgens het e-mailadres in van jouw HvA webmail met het daarbijbehorende wachtwoord. Als extra optie heb je de mogelijkheid om een ‘beschrijving’ aan jouw HvA e-mailadres toe te voegen. Dit is een handige optie als je op jouw iPhone van meerdere e-mailadressen gebruikmaakt.
 4. Exchange account
  In de stap dat volgt kun je aangeven welke onderdelen je wilt synchroniseren met jouw iPhone. Hierbij heb je de keuze uit Mail, Contacten en Agenda.
 HvA webmail wachtwoord vergeten

Kom je niet in de webmail-omgeving van de Hogeschool van Amsterdam? Dan kun je via een apart portaal van de HvA snel en gemakkelijk jouw wachtwoord opvragen en veranderen.

Bezoek hiervoor deze link. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
HvA webmail
Author Rating
51star1star1star1star1star

Een reactie plaatsen