Fontys webmail

fontys-webmailBen je student bij Fontys Hogescholen? Dan krijg je net als alle andere studenten te maken met Fontys webmail. Hierbij kun je met jouw eigen studenten e-mailadres inloggen en interne mails versturen naar docenten, decanen en medestudenten.

Hierdoor bewaar je het overzicht en hou je privé-zaken en schoolzaken strikt gescheiden. Wel zo handig natuurlijk!Hoe werkt Fontys webmail?

Om gebruik te kunnen maken van de Fontys webmail, moet je beschikken over een Fontys e-mailaccount met het daarbijbehorende wachtwoord. Deze heb je als het goed is per mail of per post ontvangen.

Inloggen op Fontys webmail

Ga naar https://webmail.fontys.nl en vul in het inlogformulier jouw Fontys e-mailadres in met het daarbijbehorende wachtwoord.

Selecteer vervolgens een beveiligingsoptie voor de computer of laptop waar je mee inlogt. Je krijgt hierbij de keuze uit ‘Dit is een openbare of gedeelde computer’ of ‘Dit is een particuliere computer’. De eerste optie moet je selecteren als je bijv. gebruikmaakt van een computer op school of in de bibliotheek, dit is dus een optie als je niet op jouw eigen computer of laptop inlogt. Als dit wel het geval is, kies je voor optie twee.

Fontys webmail instellen op iPhone

Tegenwoordig hebben de meeste studenten aan Fontys Hogescholen een smartphone. Het is daarom handig dat je jouw Fontys webmail, ook kunt ophalen op jouw iPhone. Hierdoor loop je nooit meer e-mails mis en kun je altijd en overal e-mails versturen naar medestudenten, docenten of decanen.
Om Fontys webmail op jouw iPhone in te kunnen stellen moet je de onderstaande stappen volgen.

 • Mail, Contacten en Agenda
  Zet jouw iPhone aan en ga vervolgens naar ‘Instellingen’. Selecteer bij de instellingen vervolgens ‘Mail, contacten en Agenda’.
 • Nieuw account
  Selecteer vervolgens de optie ‘Nieuw account’. Met deze optie kun je een nieuw e-mail-account toevoegen aan jouw mailbox van jouw iPhone.
 • E-mailgegevens
  Vul tijdens de configuratie van jouw nieuwe e-mailaccount, het e-mailadres en wachtwoord van jouw Fontys studenten-mailadres in.
 • Exchange account
  In de laatste stap kun je aangeven welke onderdelen van jouw mail-account worden gesynchroniseerd met de mail applicatie op jouw iPhone.

Een reactie plaatsen