Hotmail instellingen

Door het wijzigen van Hotmail instellingen kun je het mailprogramma van Hotmail/Outlook naar wens aanpassen zodat je overzichtelijker en sneller kunt mailen. Denk hierbij aan het categoriseren van e-mails, het instellen van een leesvenster en het aanmaken van een automatische handtekening.Hotmail instellingen wijzigen

De basis voor het wijzigen van Hotmail instellingen begint na het inloggen op je e-mailadres. Na het zien van jouw postvak (het Hotmail/Outlook dashboard) zie je rechtsboven jouw gebruikersnaam (inclusief foto) staan. Naast jouw gebruikersnaam staat een tandwiel-icoontje. Dit icoon geeft de instellingen van Hotmail weer. Als je op dit icoontje hebt geklikt krijg je alle opties van de instellingen te zien.

Hotmail personaliseren

Bij Hotmail en Outlook heb je de mogelijkheid om het dashboard en de interface te personaliseren. Hierdoor kun je een online omgeving creëren waarin je overzichtelijk en fijn kunt e-mailen met je contactpersonen.

Kleuren aanpassen
Je kunt jouw postvak personaliseren door een eigen kleur te kiezen. Dit kun je doen door op het tandwiel-icoontje in de rechterbovenhoek te klikken. Klik hierna vervolgens op een van de gewenste kleuren. Je gehele postvak krijgt hierdoor een andere (hoofd)kleur.

Leesvenster positie
Je kunt sneller door e-mails bladeren met de ‘leesvenster’ functie. Met de leesvenster functie krijg je de mogelijkheid om direct mails te openen die je selecteert. Bij de standaard mail van Hotmail/Outlook moet je eerst doorklikken naar de e-mail.

Deze functie kun je activeren door op het tandwiel-icoontje te klikken. In het menu staat de optie ‘leesvenster’ met keuze uit de verschillende posities voor het leesvenster.

Overige opties
In het menu dat verschijnt na het klikken op het tandwiel-icoontje, heb je ook nog de keuze uit overige opties. Denk hierbij aan accountbeheer en het categoriseren van e-mails.Hotmail wachtwoord wijzigen

Ben je bang dat je wachtwoord bekend is bij iemand anders? Voorkom problemen en wijzig tijdig het wachtwoord van je Hotmail/Outlook e-mailadres.

Hotmail instellen op Android

Wil je gebruikmaken van je Hotmail/Outlook mail op je Android smartphone of tablet? Maak dan gebruik van onze handleiding over het instellen van Hotmail op android.

Hotmail instellen op iPhone

Ben je in het bezit van een iPhone toestel? Dan is het handig dat je jouw Hotmail/Outlook hierop kunt gebruiken. Benieuwd hoe je dit moet doen? Lees dan onze handleiding over het Hotmail instellen op iPhone!

Een reactie plaatsen