Hotmail zoeken

Als je wilt e-mailen met een contactpersoon, is hier een e-mailadres voor vereist. Dan weet het mailprogramma waar de desbetreffende mail naar verstuurd moet worden.
Soms heb je geen e-mailadres of Hotmail-adres van een contactpersoon. Er bestaat helaas geen zoekfunctie om e-mailadressen te zoeken. Binnen Hotmail zoeken naar e-mailadressen kan helaas ook niet.  De snelste methode is en blijft gewoon ouderwets contact opnemen en de contactpersoon te vragen wat het e-mailadres is.

Hoe Hotmail zoeken?

Mocht je geen gegevens van de contactpersoon hebben dan kun je op geen enkele manier een e-mailadres achterhalen. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet waarmee je wellicht het e-mailadres van de desbetreffende contactpersoon kunt achterhalen.

Websites
Heeft de contactpersoon (of het bedrijf waar hij/zij werkt) een website? Vaak staan er op de website e-mailadressen. Met een beetje mazzel staat er al direct een e-mailadres op de website vermeld waarmee je  de contactpersoon kunt bereiken. Anders heb je in 9 van de 10 situaties de optie om contact op te nemen met het bedrijf middels een formulier of een algemeen e-mailadres. Via dit e-mailadres kun je dan ook contact opnemen en vragen naar het e-mailadres van de contactpersoon die je wilt e-mailen.
Social media
Als je de volledige naam van de contactpersoon hebt, kun je met social media ook een heel eind komen. Zoek bijvoorbeeld op Twitter, Facebook en LinkedIN naar het profiel van je contactpersoon. Het is hierbij wel van groot belang dat je op bepaalde punten verifieert dat het om de juiste contactpersoon gaat. Anders loop je het risico dat je een willekeurig en ander persoon aanspreekt op social media.

Visitekaartjes
Als je een zakelijke afspraak met iemand hebt gehad is het handig om gegevens van de desbetreffende persoon te hebben. Vraag daarom bij belangrijke afspraken naar visitekaartjes en wissel hiermee gemakkelijk gegevens uit. Op deze visitekaartjes staat meestal ook een direct e-mailadres waarop je de desbetreffende contactpersoon kunt bereiken.

Een reactie plaatsen