Hotmail wachtwoord vergeten

Het overkomt iedereen wel eens. De rode foutmelding tijdens het inloggen op Hotmail: ‘Het ingevoerde wachtwoord is onjuist.’ Na enkele keren verschillende wachtwoorden te hebben geprobeerd kom je er nog niet in. Je bent dus hoogstwaarschijnlijk je Hotmail wachtwoord vergeten.

Anno 2016 heeft bijna iedereen wel meerdere e-mailadressen en verschillende accounts op social media. Voor deze diensten zijn wachtwoorden nodig. Door deze ontwikkeling heb je steeds meer wachtwoorden die je moet onthouden. Hierdoor is de kans groot dat je een keer wachtwoorden vergeet.

Hotmail wachtwoord vergeten! Wat nu?

Op de website van Hotmail en Outlook kun je een formulier invullen om je wachtwoord op te vragen. Hiervoor moet je de onderstaande stappen doorlopen.

 1. Bezoek de website
  Ga naar de website van Outlook en Hotmail. Op de homepage staat de optie: “Heb je geen toegang tot het account?” – klik deze link aan.
 2. Ik ben mijn wachtwoord vergeten
  Selecteer op de pagina die volgt aan dat je het wachtwoord van je Hotmail-adres vergeten bent.
 3. E-mailadres
  Geef op de pagina die volgt het e-mailadres op waar je het wachtwoord van kwijt bent en vul de beveiligingscode in dat in het plaatje verschijnt.
 4. Identificatie
  In de stap dat volgt moet je jezelf identificeren. Dit kun je doen door het primaire e-mailadres op te geven wat je tijdens de registratie van het desbetreffende e-mailadres hebt gebruikt. Hiernaast heb je ook de keuze om de beveiligingsvraag te beantwoorden die je tijdens de registratieprocedure hebt ingevoerd.
 5. Afronden
  Vul nogmaals de beveiligingscode in. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Een reactie plaatsen