Hotmail wachtwoord wijzigen

Voordat je in staat bent om je Hotmail wachtwoord te wijzigen, moet je ingelogd zijn op Hotmail/Outlook. Vanuit het dashboard van Hotmail kun je namelijk alle instellingen van je Hotmail of Outlook-account wijzigen.Snel Hotmail wachtwoord wijzigen

Zoals hierboven al staat aangegeven moet je ingelogd zijn op je Hotmail account om het wachtwoord te kunnen wijzigen. Hiervoor moet je op het tandwiel-icoontje in de rechterbovenhoek klikken. Er klapt een menu uit met verschillende opties. Kies in dit menu voor de optie ‘Meer e-mailinstellingen’. Je wordt hierna doorgestuurd naar een nieuwe pagina waar je de instellingen van je Hotmail en Outlook-account kunt wijzigen.

Klik op de pagina op ‘Accountgegevens‘. Tijdens het wijzigen van je wachtwoord kan het gebeuren dat de website vraagt of je opnieuw wilt inloggen. Dit is puur ter beveiliging van het wachtwoord wijzigen. Anders zouden mensen die per ongeluk op jouw e-mailaccount zitten omdat je nog bent ingelogd op een computer direct je account over kunnen nemen door het wachtwoord te wijzigen.

Log in het bovenstaande geval dus nog een keer opnieuw in en klik daarna op de optie ‘Wachtwoord wijzigen’. Je krijgt nu een formulier te zien waarbij je nog een keer je huidige wachtwoord in moet voeren en hierbij ook twee keer het nieuwe wachtwoord. Klik hierna op de optie wachtwoord wijzigen.

[su_note note_color=”#fefedf”]Je Hotmail wachtwoord is nu succesvol gewijzigd![/su_note]

Waarom moet je je Hotmail wachtwoord wijzigen?

Het kan nooit kwaad om een keer in de zoveel tijd het wachtwoord te wijzigen van je Hotmail of Outlook e-mailadres. Hiermee maak je de kans een stuk kleiner dat je ooit een keer is gehackt wordt door iemand.

In e-mailaccounts staan namelijk een hoop privacygevoelige bestanden en e-mails die niemand anders dan jijzelf iets aangaat.Tips voor veilige wachtwoorden

Weet je niet zo goed wat je als nieuwe wachtwoord moet kiezen? Dan hebben wij een paar tips voor je!

  • Gebruik geen voor de hand liggende wachtwoorden. Anders loop je het risico dat de mensen die je goed kennen toegang kunnen krijgen tot je Hotmail of Outlook-account.
  • Zorg dat je het nieuwe wachtwoord kunt onthouden. Je hebt er namelijk niks aan dat je straks niet meer kunt inloggen omdat je het nieuwe wachtwoord alweer vergeten bent.
  • Maak gebruik van een wachtwoordgenerator. Hiermee kun je wachtwoordcombinaties maken met verschillende soorten letters, cijfers en tekens. Dit zijn de moeilijkste wachtwoorden om te kraken voor hacker. Enige nadeel is alleen dat deze wachtwoorden voor jezelf ook moeilijk te onthouden zijn.

Een reactie plaatsen